Veel gestelde vragen

Als je antwoord hier niet tussen staat, dan kun je ons altijd even een berichtje sturen met jouw vraag.

Wat is een fatbike?

Een fatbike is een elektrisch aangedreven fiets met extra brede banden, meestal tussen de 3,8 en 5 inch. Deze brede banden zorgen voor een groter contactoppervlak met de ondergrond, waardoor fatbikes uitstekende tractie en stabiliteit bieden op moeilijk terrein zoals zand, sneeuw en modder.

Hoe snel gaan de fatbikes?

De fatbikes zijn standaard ingesteld op 25 km/u met een 250W trapondersteuning. Met deze instelling is een helm niet verplicht. Er zijn ook varianten beschikbaar met een 750W trapondersteuning, waarmee de bikes snelheden tot 45 km/u kunnen halen. Bij deze varianten is het dragen van een helm wettelijk verplicht.

Zijn fatbikes legaal?

Ja, fatbikes zijn legaal.

Fatbikes hebben de fietswereld veroverd als een opvallende en avontuurlijke keuze voor liefhebbers van off-road en uitdagend terrein. Het goede nieuws is dat fatbikes over het algemeen legaal zijn en je in staat stellen om te genieten van de sensatie van ruige ritten. Echter, er is een belangrijk onderscheid tussen de 250W en 750W modellen dat het vermelden waard is.

De 250W fatbike wordt beschouwd als een elektrische fiets en wordt vaak behandeld als een standaardfiets. Dit betekent dat je kunt genieten van de voordelen van fietspaden, geen speciale verzekering nodig hebt en niet wordt verplicht om een kentekenplaat te hebben of helm te dragen. Het is een geweldige keuze voor ontspannen ritten en stedelijke avonturen, terwijl je toch profiteert van de extra trapondersteuning.

Aan de andere kant, als je kiest voor de krachtigere 750W fatbike, wordt deze beschouwd als een soort brommer in sommige rechtsgebieden. Dit betekent dat je aan bepaalde wettelijke vereisten moet voldoen, zoals het dragen van een helm, het afsluiten van een speciale verzekering en het verkrijgen van een kentekenplaat. Hoewel dit enige extra administratie met zich meebrengt, biedt de 750W fatbike ook aanzienlijk meer vermogen, wat ideaal is voor terreinen met uitdagende hellingen en ruwe paden.

Kortom, het is belangrijk om rekening te houden met de wettelijke vereisten en het doel van je fatbike bij het maken van je keuze tussen de 250W en 750W modellen. Beide bieden unieke voordelen en kunnen je toegang geven tot spannende en onvergetelijke fietsavonturen.

Mag ik met mijn fatbike de openbare weg op?

In Nederland gelden specifieke voorschriften voor het gebruik van e-bikes en fatbikes op de openbare weg. Het is belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van een gashendel bij deze fietsen niet is toegestaan op openbare wegen in Nederland.

Bij de standaard levering van onze fietsen wordt wel een gashendel meegeleverd. Het is echter van cruciaal belang op te merken dat het gebruik van de fiets met gashendel op de openbare weg niet in overeenstemming is met de geldende wetgeving. Dit betekent dat het gebruik van een fiets met gashendel op de openbare weg niet legaal is.

Heb ik een helm nodig?

Nee, standaard hoef je geen helm te dragen op fatbikes in Nederland. Deze fatbikes zijn vaak voorzien van een 250W trapondersteuning, waardoor ze begrensd zijn op 25 km/u.

Echter, voor degenen die meer snelheid willen, zijn er varianten beschikbaar met een krachtigere 750W trapondersteuning, waarmee de fatbike snelheden tot 45 km/u kan halen. Bij deze varianten is het dragen van een helm wettelijk verplicht om aan de Nederlandse wet te voldoen en jezelf te beschermen tijdens het fietsen.

Wat is de levertijd?

Onze fatbikes worden momenteel binnen 2 a 3 werkdagen geleverd. De track & trace wordt een dag voor levering gemaild. Ook belt onze vervoerder nog even een half uur voor aankomst op je mobiele nummer.

Bieden jullie garantie op de fatbikes?

Ja, bij Fatbikes-outlet bieden we garantie op al onze fatbikes. De garantieperiode is 1 jaar vanaf aankoop.

Kan ik de fatbikes ook afhalen?

Wij hebben een magazijn in Hendrik Ido Ambacht waar je de fatbikes kunt afhalen. Hierdoor bespaar je op verzendkosten en kun je sneller genieten van jouw eigen fatbike.

Adres: De Wadi 15, 3343LK Hendrik Ido Ambacht

Alleen op afspraak

Hoe onderhoud ik mijn fatbike?

Om je fatbike in optimale conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit omvat het schoonmaken en smeren van de ketting, het controleren van de bandenspanning, het inspecteren van de remmen en het regelmatig controleren van de algemene staat van de fiets.

Je krijgt een speciaal instructieboekje mee verzonden om juist onderhoud te kunnen uitvoeren.

Hoe wordt de fatbike afgeleverd?

Binnenkort overweeg je de V20™ Fatbike aan te schaffen en we willen je informeren dat deze al voor 99% is geassembleerd. Bij ontvangst hoef je alleen nog maar het stuur, voorwiel en de trappers zelf te monteren. Maak je geen zorgen, we voegen een handige toolkit toe, samen met instructievideo's en een boekje.

Met slechts ongeveer 20 minuten kun je alles gereed hebben. Hierdoor kunnen we de aantrekkelijke outlet prijzen aanbieden waar je naar op zoek bent. Binnenkort ben je helemaal klaar om van je rit met de V20™ Fatbike te genieten!

Wat zijn de voordelen van een fatbike?

Fatbikes bieden verschillende voordelen, zoals de mogelijkheid om te fietsen op terreinen waar gewone fietsen moeite mee hebben, zoals zandstranden, besneeuwde paden en modderige trails. Ze bieden ook extra stabiliteit en comfort dankzij de brede banden en geavanceerde veringssystemen.

Wat zijn de voordelen van elektrisch fietsen?

 1. Gemakkelijker trappen: Een van de grootste voordelen van een elektrische fiets is dat het trappen veel gemakkelijker wordt. De elektromotor biedt ondersteuning bij het trappen, waardoor je met minder inspanning grotere afstanden kunt afleggen en tegenwind of heuvels kunt overwinnen.
 2. Verhoogde actieradius: Dankzij de elektrische ondersteuning kun je grotere afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. Hierdoor is een elektrische fiets ideaal voor woon-werkverkeer, langere fietstochten of gewoon voor het verkennen van je omgeving.
 3. Gezondheidsvoordelen: Hoewel je bij een elektrische fiets nog steeds moet trappen, is het minder inspannend dan bij een traditionele fiets. Het maakt fietsen toegankelijker voor mensen die normaal gesproken niet veel lichaamsbeweging krijgen, zoals ouderen of mensen met een beperkte conditie. Het kan ook dienen als een opstapje om uiteindelijk meer lichamelijke activiteit te gaan doen.
 4. Milieuvriendelijk: Elektrische fietsen stoten geen uitlaatgassen uit en hebben een veel kleinere ecologische voetafdruk dan voertuigen met verbrandingsmotoren. Door te kiezen voor een elektrische fiets draag je bij aan het verminderen van luchtvervuiling en het behoud van het milieu.
 5. Kostenbesparend: Hoewel de initiële aanschafprijs van een elektrische fiets hoger kan zijn dan die van een traditionele fiets, kunnen de operationele kosten aanzienlijk lager zijn dan die van een auto of motorfiets. Je bespaart op brandstof, parkeerkosten, verzekering en onderhoudskosten.
 6. Plezier en flexibiliteit: Elektrisch fietsen is gewoon leuk! Het geeft je het gevoel van vrijheid en avontuur, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de omgeving om je heen. Bovendien biedt het de flexibiliteit om te kiezen tussen het gebruik van de elektromotor of puur op spierkracht te fietsen, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.

Hoe werkt betalen in termijnen met klarna slice?

Klarna Slice is een betaaldienst waarmee consumenten producten in termijnen kunnen betalen. Hier is hoe het meestal werkt:

 1. Tijdens het afrekenen selecteert u Klarna Slice als uw betaalmethode.
 2. Nadat u Klarna Slice hebt geselecteerd, wordt u doorgestuurd naar de website van Klarna om het aankoopproces af te ronden.
 3. U zult gevraagd worden om enkele persoonlijke gegevens te verstrekken, zoals uw naam, adres en geboortedatum, om uw identiteit te verifiëren.
 4. Klarna zal een kredietcontrole uitvoeren om te bepalen of u in aanmerking komt voor betaling in termijnen. Dit kan onder andere uw kredietgeschiedenis en financiële situatie omvatten.
 5. Als u wordt goedgekeurd, kunt u meestal kiezen uit verschillende termijnen en betalingsplannen, afhankelijk van wat het beste bij u past. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor 3, 6, 12 of 24 maanden betalingstermijnen.
 6. Na het kiezen van uw betalingsplan, kunt u de aankoop voltooien. Uw betalingen zullen worden verdeeld over de gekozen termijnen, en u zult elke maand een vast bedrag moeten betalen totdat het volledige bedrag is afbetaald.
 7. Klarna zal u op de hoogte houden van uw betalingsstatus en u herinneringen sturen voor uw maandelijkse betalingen.